There was an error in this gadget

01 April 2012

first time interview kot?neves~

Recently I was call for an interview for position of Radiographer kt Pantai Hospital Penang...


muka cuak+debar otw ke Penang..huhuhu

Tpi sblom tu ada la sesi calling antra aku ngn org kt hospital 2..
Cuak punya pasal aku bt kesilapan utk call yg pertama..
Wah!!!msa 2 ase perasaan kena reject 2 best gila...
ak bru ja introduce diri..x sempat nk ckp ap2 lgi...tetiba..

"sorry we have no vacancy at this moment"

arghhh!!!malu ase..bapak aku da bebel da suh aku call blik..beliau kta cara aku call 2 mcm nk mintk keja jdi cleaner...what??!!
Then bagi memenuhi permintaan bapak aku yg beriya2 sgt..aku pun call lgi skli..tpi kali kedua ni layanan dia lebih mesra..dan aku disambungkn ke bhgian yg x sepatotnya...RADIOTHERAPHY department..
Aku bukan dlm bidng 2..blom advance study lgi...
and the person on line told me to call the other number which is RADIOLOGY department...

So..ckup la 3 kli aku call..lpas ckp lebih kurang,,
bla blabla bla bla bla..

antr resume suma..petang kejadian jugk dia call suh aku dtg interview keesokan harinya...
msa 2 aku ase sgt x ckup nyawa...da la buku rujukan tinggal kt Terengganu..apa ku nk bca?memandangkan ni la 1st time aku pi interview..aku xtau nk bt apa..tpi aku mcm biasa rilex x kena gaya...hahaha..

amekaw!!muka ceria x bleh blah pas abis interview..



asyik peace ja...hew3~


adik2 aku yg syiok abiss...muahaaa


aku yg cun..tima kasih!!

Depa ckp depa akn call aku blik klu depa nk aku keja kt situ..so..wait n see ja la..
Kalau dapat ALHAMDULILLAH..
kalau x dpt INNALILLAH..

p/s : rezeki ada dimana-mana untuk org yg berusaha..ianya xkn dtg bergolek..harus dicari dengan daya upaya sendiri... :-)



26 February 2012

Facebook timeline

Macam selalu..aku x pndai nk mula ayt mcm mna...
Senang citer cmni la..
Tadi aku bru je update facebook..
Bukn tdi jer..
Hri2 kot...
hahahaha...
nilah hasilnya...


ngeee~

p/s : entri ni bajet hot ckit..bhaha..

19 February 2012

~Demam Fesyen Hijab~ ^_^

:-)..mulakan dengan senyuman yang paling mesra..bismillah pun sudah..

Ok..

Kebelakangan ni aku gemar pakai pashmina...sebb aku tgok comel jer klu pakai pashmina 2 walaupun ad org yg kta nmpk macam rumpai laut and sebagainya..aku x kish pun..biar jelah..aku yg jdi rumpai laut..bukan depa..kn..??

Even aku x LAWA sgt...tpi aku ad inisiatif utk bt diri aku nmpk LAWA in public...xnk la belemoih ja..(sedar diri xlawa sebb 2 nk  bg lawa)..bajet je aku nih kan??

Setiap pagi bngun tido tgok cermin and senyum puas-puas..train wajah untuk nmpk lebih berseri..(walaupun muka kerap berminyk)..at least minyk 2 bleh aku guna bt goreng ikan ke goreng kailan ikan masin ke. kangkung goreng belacan ke kan..??

Ramai org yg protes cara pemakaian aku terutamanya lelaki sebb dorang ckp x sesuai la ang pkai mcm ni..pkai tudung biasa lgi comel..(selama ni x penh ckp aku comel pun..tiba2 nk bnyk songeh plk suh pkai tdung lain bru nmpak comel..)..who cares?

Aku x kisah ap org nk ckp sebb bg aku asl menutup rambut 2 ok la kn..??Sebab depa dah lawa and encem..so xyh nk touch up bnyk2 da nmpk kiut miut gitu kn..??

So, ayt pling muda aku ckp..diri aku biar aku yg tentukan..cara ap yg aku nk..selagi x salah aku akan buat je..
sebab aku dah penat asyik dengar ckp org je..hati aku sapa nk jga weh..??

Nilah hasil selepas aku meniru macam2 tutorial kt youtube..kamon la..memg kena tiru kalau tidk buat ap  youtubers suma 2 bt video letk kt youtube kan..??










Mata aku bengkak ckit..tanpa mekap la ktakan..yang atas ngn bwh sekali je letk bedk ckit ngn lip ice sheer colour...haha...tpi gmbr ni suma da kena edit.....

Aku memg suka edit gmbr...

p/s : Aku memg suka berfesyen...ang suka sebb ang pun sama..ang dengki sebb ang xdak..haha..naishhh~

15 February 2012

Updated!! :D

Wuaaa~..merembes-rembes ayaq mata aku nk update blog sekali sekala pun...haduss~...
Pink tak???? Muahaha...giler girly...buang tebiat agaknya...belakang dah rasa ala-ala sengal ubi..dari petang bawak ke malam ngadap benda alah ni...nk tercabut tulang belakang pun ada...naisyyyy tak..???huhuhu...

Eh!!!
Dah masuk waktu maghrib dah la...
Choww dulu la...
Daaa~

p/s : jom pi mandi..... :P

02 October 2011

Ang ingat aku sapa..??

Ok...di petang yang syahdu tgah aku layan perasaan tengok mamat Korea ngan awek Korea...tetiba teringt nak online 'Muka Buku' jap...gua tengok ada 2 friend request, 2 inbox messages ngn 9 notification...ok la kan??hahahak..

Macam biasa yang friend request memang gua tolak tepi dulu..benda pertama tengok ialah inbox la kan..??mna la tau kot2 ada mamat Pakistan atau Bangladesh yang tinggal ayat cinta serta pujian kan..??Takat 2 je gua...hak3...Sambung citer balik..Bila gua bukak je mesej 2 berbunyi...
Ni gua copy paste dari inbox sendiri...


belgak ...
dasar lupa diri

Amacam...??
Dasyat tak..??Bagi manusia yang biasa cam aku..aku ase agak luar biasa bila dapat mesej macam ni..selama ni orang nak gaduh ngan aku setakat nak manja2 jer...Tapi heran plk aku kali ni..Apakah kepentingan aku terhadap manusia yang berikut?Aku sangat  tak dapat paham..dan semestinya aku ase macam nak kopakkan dinding bilik aku  ni...kalau dapat muka memang aku kasi pecah..Tapi setakat ni xde lagi dinding yang pecah gara2 aku...alhamdulillah la...

Memang....!!Memang aku akui aku memang popular kat sekolah dulu...(dengan gaya paling macho xnk kalah)..Tapi kalau sebab aku popular kat sekolah ja dia dok haru sangat aku x approve dia...What the heck!!Kalau aku ni artis ka berbaloi gak dia nak ANCAM aku macam tu...Hello~..Aku Intan Zulaikha la...bukan Intan Ladyana..gila ke haper..??(mungkin kerana rupa paras aku yang mirip Intan Ladyana membuatkan beliau ase nak sangat add aku)..fewwwhh~berpeluh gua tulis ayat berikut...lantak!!!

Buat apa dia nak sangat aku approve dia..kawan2 aku yang melambak kat 'Muka Buku' tu pun terabai...apatah lagi dia...tolong la...Buat apa nak sangat kawan ngan aku dalam 2...nak tambah dosa ang jaga tepi kain aku ka...(maaf..kain aku terkoyak selama ni pun aku sarung je...xpenah kesyah pun..yang ang nak sibuk tolong buat apa??xperlu la...)...berlagak kan ayat aku...mampusss!!!

Tolong la...aku kesian kat ang dok buat dosa amik tau hal aku...dan aku pun xmau tambah dosa aku yang dah banyak ni dengan tengok ang dan ase nak bercakap pasai ang...aduss!!gua lemah betol la macam ni...

Ok...untuk puaskan hati dia..aku add dia dan aku buat apa saja yang dia request...cukup ka..??kalau tak cukup lagi nanti aku request in a relationship dan semua info aku buat bersama dia...berak with ****,, merompak bank with ****...apa lagi??


Dan satu lagi aku sangat tak suka bergaduh kat dalam LAMAN SOSIAL...kalau nak gaduh ngan aku deal!!kita fight kat kampung...lagipon da lama aku x men guli ngan ang..kata jaguh kampung..???.kalau aku menang seumuq idop ang kena jadi pencacai aku..amacam??lagu 2 la baru betoi...setakat nak gaduh kat FACEBOOK...buat malu company ja...


p/s: berasa hangat...awat xtau..??setan toi!!!

19 September 2011

kenapa lelaki suka awek cantik??

19/9/2011,9.59pm


Berikut ialah status facebook yg baru aku buat beberapa minit yang lalu..


hello~...hahaha...biar ak gelk dulu...ko memg mata keranjang kan..??"perghhh..!!.body aweks ni mantep der"kata ko dlm hati..laju aje ko tekn keyboard nk komen...bgus3...good job ever...ko memg straight guy...syabas...!!ak bangga giler jdik kawan ko..."F!!!!"


Secara seriusnya status ni aku nk post kt wall someone...tpi entah la...agaknya ak x smapi ati kot...mulut aku kdg2 laser(bukn kadang2 la..selalu gk..)yelah...bukn nk jaga tepi kain org sgt...tpi aku ase kalau aku bt research yg link ngn bnda2 kt facebook..bnyak input yang aku boleh dapat tanpa buat questionaire..(mentg2 bru beljar statistik)...aku pun manusia..yg layak menzahirkan ap yang aku ase...


Eh!!Kamon la...tu kan facebook aku...biar la kan ak nk tulis ap pun..bukn aku harap org komen or ap..just suka2 nk tulis...hahaha...dah namanye pun laman ssosial..so ap salahnya bersosial sekali-sekala...


Soalan aku...Kenapa lelaki suka perempuan lawa?
Jawapan aku...Sebab perempuan pun suka lelaki handsome...
Easy right???


So terjawab la soalan aku dengan sendirinya...


Kalau hampa dok kt dalam kasut yang berbau..hampa akan dapat cium baunya...tak gitu??
So...memang normal la kalau lelaki suka perempuan cantik dan perempuan kacak...
Tapi yelah...kesian plk asenya...kadang meluat gak...


Aku ni kira tergolong dalam kategori yang x lawa(tapi org ckp aku comel)...org la yg cakap,aku mengaku jela...hahaha
Dan aku ase aku benci kot dgn mamat2 yang bajet muka dia jamban emas...Isyyy!!!Tolong la...Kalau muka aku jamban x siap...muka ang 2...jamban runtuh...(muka aku elok ckit la)...tu pun bajet cam ang handsome sgt...Aaron Aziz pun mesti hakk tuuuiiii la kt ang kalau beliau tau ang perasan cmtu...


Situasi:


  • Aku pi kedai makan ngn kawan2 aku yang cun..aku ambik lauk yang sama ngn depa...but then, time nak bayaq...perghhh!!yang ni memang menyirap...kalau aku ad kekuatan nk letak selipar jamban aku atas kepala dia..memang da lama aku buat..3 ringgit setengah untuk kawan aku...kat aku jdik 4 ringgit setengah...(sah2 mamat ni belajar habis tadika je)...gila ke haper??
Situasi di atas ni selalu terjadi kat aku...(nampak sgt x cun)...ok..gelak la puas2...
Tolong la...!!!
Sakit hati btol aku...kalau aku jumpa mamat camni memang aku akan anti la...
Harem btol...!!!
Wajjaq...!!!
Ko ingat awek yang ko bagi murah 2 nak kat ko...last2 org yang muka jamban x siap macam aku gak yang jadik bini ang...baru padan muka ang...hahaha...time ni aku aku nak tumpang gelak jer...

p/s:It's a curse...(harap2 bini ang nanti bukan muka jamban x siap...muka taik terus...kah3...)...jahatnya aku ni...



18 September 2011

duhh...!!!

5.00pm,18 September 2011...

Baru jer bergembira2..tetiba demam lak..adusss....ujian dari Yang Maha Esa tu selalu ada...alhamdulillah...ak bangga dpt ujian ni...sakit belakng yg x terkata..nk cakap salah tidor..ak ase semlm aku tidor ok je...bgun pagi da rasa sakit tekak...sakit badan..sakit mata...da lama x ase demam..xpela..sekali sekala demam..ap salahnya kan..???

Masa ni rindu kat mak plk ase...ntah knpa demam kali ni ase nk touching...nk nangis...mybe sebb da lma x nangis...aku rindu mak,abah. adik Pishah, adik Tirah, adik Syidah, adik Hero, adik Butih...

 ni mak ngn abah aku...isk3...nk peluk mak ngn abah~~~

Ni adik PISHAH aku...dia prgai cm aku..tpi ak ase dia lbih mtg dpd ak..ngee~


 ni adik TIRAH...dia suka marah2...tpi dia comel sgt...


ni adik SYIDAH...dia la sllu jdi tmpt ak tumbuk terajang...kesian dia!!



family ak selalu cakap...ak ni ego,keras kepala, keras hati n pentingkan diri sendiri kadang2..sebb ak xkn menangis depan mak ngn abah....tpi dorg ckp hati ak lembut,mudh simpati pd org...
Benarkah??
Maybe??

Ap pun yg aku bt...semuanya adalah untuk mereka yang aku sayang...
Walaupun mulut aku berkata benci..tapi hati aku berkata sayang...
Percayalah???

Love u all so much...

Apa yg penting aku sentiasa happy...Insyaallah...

p/s: I do wanna make all people around me happy while being with me...:-)