There was an error in this gadget

01 April 2012

first time interview kot?neves~

Recently I was call for an interview for position of Radiographer kt Pantai Hospital Penang...


muka cuak+debar otw ke Penang..huhuhu

Tpi sblom tu ada la sesi calling antra aku ngn org kt hospital 2..
Cuak punya pasal aku bt kesilapan utk call yg pertama..
Wah!!!msa 2 ase perasaan kena reject 2 best gila...
ak bru ja introduce diri..x sempat nk ckp ap2 lgi...tetiba..

"sorry we have no vacancy at this moment"

arghhh!!!malu ase..bapak aku da bebel da suh aku call blik..beliau kta cara aku call 2 mcm nk mintk keja jdi cleaner...what??!!
Then bagi memenuhi permintaan bapak aku yg beriya2 sgt..aku pun call lgi skli..tpi kali kedua ni layanan dia lebih mesra..dan aku disambungkn ke bhgian yg x sepatotnya...RADIOTHERAPHY department..
Aku bukan dlm bidng 2..blom advance study lgi...
and the person on line told me to call the other number which is RADIOLOGY department...

So..ckup la 3 kli aku call..lpas ckp lebih kurang,,
bla blabla bla bla bla..

antr resume suma..petang kejadian jugk dia call suh aku dtg interview keesokan harinya...
msa 2 aku ase sgt x ckup nyawa...da la buku rujukan tinggal kt Terengganu..apa ku nk bca?memandangkan ni la 1st time aku pi interview..aku xtau nk bt apa..tpi aku mcm biasa rilex x kena gaya...hahaha..

amekaw!!muka ceria x bleh blah pas abis interview..



asyik peace ja...hew3~


adik2 aku yg syiok abiss...muahaaa


aku yg cun..tima kasih!!

Depa ckp depa akn call aku blik klu depa nk aku keja kt situ..so..wait n see ja la..
Kalau dapat ALHAMDULILLAH..
kalau x dpt INNALILLAH..

p/s : rezeki ada dimana-mana untuk org yg berusaha..ianya xkn dtg bergolek..harus dicari dengan daya upaya sendiri... :-)



No comments:

Post a Comment

mai ler komen ckit...~~