There was an error in this gadget

31 July 2011

we are not the same person

Da lama jugk asenya x update blog..bnyak benda nk tulis tpi sebb laptop kesayangan tga merajuk so terpksa postpone sume bnda yg nk ditulis 2...

Okay...lets begin...

Ayt common pompuan lawa:"Biar la pakwe aku nak merajuk ke nak marah ke?Aku x kisah pun...klu xnk kat aku cari je pompuan lain"
Ayat common pompuan kureng lawa:Speechless~

For your information, we are both the same...tpi satu bnda je...macam kata pepatah RAMBUT SAMA HITAM HATI LAIN-LAIN...bnyk lagi bnda dlm hidup a person x sma dgn the other person sebb kita pon memg lahir dri perut yg berlainan dan genetik yg berlainan...dah sah2 la x sma lgsg kn...jgn nk tipu bila berlaku situasi ni...
1."Eh,kita sama la...aku pun suka yg 2 jugk"
2."Ad jodh ni...sy pun sma jugk ngn awk"
Aku sendiri pun da kena tipu ngn ayt yg ak kuarkn sendiri...mne ad mnusia yg sma dlm dunia ni...
even pelanduk 2 serupa pun tetp lain...klu x percya silalah buat research sendiri...

Klu ang lawa ang xleh la nk ckp kt pmpuan yg kureng lawa berbanding ang bahawa jodoh dia x lama lgi..or jgn risau ang xkn jdi anak dara tua nyer...
Hello??ang tau mna jodh dia ad..??Allah shja yg tau spa jodoh dia?Bila jdoh dia akan mai n lain2 lgi..
Trima ksih di atas nasihat anda...kesian la kt gadis2 yg x lawa ni..they are not the same as you okay...
klu pmpuan lawa petik jari x bunyi pun rmai llki yg beratur mtk nombor giliran...klu pmpuan yg kurg lawa ni...belom sempt petik llki sume da lari..bukn sebb nk desperate nk berlaki sgt..it just...jgn nk sedapkan ati org la bila ko lebih lawa dri org yg ko tegur..sah2 dia akan kecik ati dol..it's okay bgi org yg memg open minded n always berfikiran positif...tpi cne plk dgn mereka2 yg xleh trima ayt pnyedap jiwa raga yg anda bg 2..we are not the same person  then how can we have the same feeling???tell me??please tell me??

The real thing that happen kbnykn org ada msalah dgn hal lawa n x lawa ni...they got an internal conflict while being patient hearing your free lecture...kesian dol...ang xde anugerah x lawa 2...so ang x rsa ap yg pompuan2 yg kureng lawa 2 ase...pity them...nasib baik aku lawa..hak3...(sabo jela budk ni)...n for the girls outside there yg x brape nk lawa..x slah utk cemburu pda yg lebih lawa dri korg..but don't be desperate smpai nmpk sgt yg korg dengki ngn dia yg lawa 2...excuse me!!trime jelah yg korg memg x lwa...tpi jgn la nk down moral sgt..btol la jdoh 2 ada n percya bhwa sumenye tlah ditentukn oleh Yang Maha Pencipta..klu korg rse sush nk trima nsiht org2 di sekeliling..just pegg pda ap yg korg percya...jgn sedih2 la..nothing to be worry...klu korg ditakdirkan jdi ank dara tua pun pasti ada hikmah yg Allah dh simpn utk korg...jgn sedih yer...

p/s:x fhm nape putih 2 lawa n hitam 2 x lawa...(mksd aku pmpuan yg kulit cerh je sume lawa...biar gigi bersepah pun...klu pompuan yg kulit gelap plk x lawa...cube tgok btol2...cun hape.??jgn la demand sgt ye...

16 July 2011

making decision is hard...

for a few latest day ak ase sgt susah nak memikirkan sesuatu dengan  logik dalam fikiran ni...
entah...???membuat sesuatu kputusan tu bukanlah sesuatu yang mudah sebenarnya...tambah2 bila berkaitan dengan hati dan perasaan...tapi aku sendiri dah berjanji dgn diri bahawa...ak xleh terima penipuan lebih drpd sekali daripada seseorang yang aku sayang...tapi..time nak buat keputussan tu sgt susah...nak bt x tau..boleh aje...tapi aku ase buat tahu tu lebih bagus..at least ad benda yang setel daripada dibiarkan bergantung x bertali....

nak bt keputusan ni kena amik kira masa depan aku...masa depan fmily aku...kalau ak buat keputusan yang salah means that aku ruin my own life...xnak la camtu..aku kan muda lagi...buat ap nk hambakan diri pada benda2 yang membazirkan waktu,duit,tenaga,perasaan dan sebagainya lagi semata-mata nk bahagia kononnya at this moment aku la orang yang paling gembira dalam dunia...ehhh kamon la...aku memang xnk jadi macam tu...xnak!!!xnak!!dan xnak!!....
bersepah ase fikiran aku dgn benda2 yang x sepatotnya aku fikir...kadang2 tu bila dia lintas je...mula la nk singgah,...x reti2 nk jalan terus ke...??awat kena singgah jugk..??wajib ke hah??ak x jemput pun.....x mlu btol  la fikiran tu...geramnya...

love life ni memang heavan kadang2..tpi jadi x sedap bila salah sorg tu menipu...i hate a liar...!!!tapi xpe...aku relax je walaupun aku x relax...bak kata kawan2 dan lecturer aku yang sgt memahami....aku ni masih muda utk cri love life yang zero dripada ketidakikhlasan dan ketidaksetiaan...bila ak da dewasa ckit ak ase bru ak boleh fkir...emm..xnk fikir la...for what reason yang x kukuh aku nak pertahankan cinta beruk nih..??ohhh...what a waste...

p/s :i really wanna better life rite now..and i know what to do...just need some tough to make it real...