There was an error in this gadget

01 April 2012

first time interview kot?neves~

Recently I was call for an interview for position of Radiographer kt Pantai Hospital Penang...


muka cuak+debar otw ke Penang..huhuhu

Tpi sblom tu ada la sesi calling antra aku ngn org kt hospital 2..
Cuak punya pasal aku bt kesilapan utk call yg pertama..
Wah!!!msa 2 ase perasaan kena reject 2 best gila...
ak bru ja introduce diri..x sempat nk ckp ap2 lgi...tetiba..

"sorry we have no vacancy at this moment"

arghhh!!!malu ase..bapak aku da bebel da suh aku call blik..beliau kta cara aku call 2 mcm nk mintk keja jdi cleaner...what??!!
Then bagi memenuhi permintaan bapak aku yg beriya2 sgt..aku pun call lgi skli..tpi kali kedua ni layanan dia lebih mesra..dan aku disambungkn ke bhgian yg x sepatotnya...RADIOTHERAPHY department..
Aku bukan dlm bidng 2..blom advance study lgi...
and the person on line told me to call the other number which is RADIOLOGY department...

So..ckup la 3 kli aku call..lpas ckp lebih kurang,,
bla blabla bla bla bla..

antr resume suma..petang kejadian jugk dia call suh aku dtg interview keesokan harinya...
msa 2 aku ase sgt x ckup nyawa...da la buku rujukan tinggal kt Terengganu..apa ku nk bca?memandangkan ni la 1st time aku pi interview..aku xtau nk bt apa..tpi aku mcm biasa rilex x kena gaya...hahaha..

amekaw!!muka ceria x bleh blah pas abis interview..



asyik peace ja...hew3~


adik2 aku yg syiok abiss...muahaaa


aku yg cun..tima kasih!!

Depa ckp depa akn call aku blik klu depa nk aku keja kt situ..so..wait n see ja la..
Kalau dapat ALHAMDULILLAH..
kalau x dpt INNALILLAH..

p/s : rezeki ada dimana-mana untuk org yg berusaha..ianya xkn dtg bergolek..harus dicari dengan daya upaya sendiri... :-)



26 February 2012

Facebook timeline

Macam selalu..aku x pndai nk mula ayt mcm mna...
Senang citer cmni la..
Tadi aku bru je update facebook..
Bukn tdi jer..
Hri2 kot...
hahahaha...
nilah hasilnya...


ngeee~

p/s : entri ni bajet hot ckit..bhaha..

19 February 2012

~Demam Fesyen Hijab~ ^_^

:-)..mulakan dengan senyuman yang paling mesra..bismillah pun sudah..

Ok..

Kebelakangan ni aku gemar pakai pashmina...sebb aku tgok comel jer klu pakai pashmina 2 walaupun ad org yg kta nmpk macam rumpai laut and sebagainya..aku x kish pun..biar jelah..aku yg jdi rumpai laut..bukan depa..kn..??

Even aku x LAWA sgt...tpi aku ad inisiatif utk bt diri aku nmpk LAWA in public...xnk la belemoih ja..(sedar diri xlawa sebb 2 nk  bg lawa)..bajet je aku nih kan??

Setiap pagi bngun tido tgok cermin and senyum puas-puas..train wajah untuk nmpk lebih berseri..(walaupun muka kerap berminyk)..at least minyk 2 bleh aku guna bt goreng ikan ke goreng kailan ikan masin ke. kangkung goreng belacan ke kan..??

Ramai org yg protes cara pemakaian aku terutamanya lelaki sebb dorang ckp x sesuai la ang pkai mcm ni..pkai tudung biasa lgi comel..(selama ni x penh ckp aku comel pun..tiba2 nk bnyk songeh plk suh pkai tdung lain bru nmpak comel..)..who cares?

Aku x kisah ap org nk ckp sebb bg aku asl menutup rambut 2 ok la kn..??Sebab depa dah lawa and encem..so xyh nk touch up bnyk2 da nmpk kiut miut gitu kn..??

So, ayt pling muda aku ckp..diri aku biar aku yg tentukan..cara ap yg aku nk..selagi x salah aku akan buat je..
sebab aku dah penat asyik dengar ckp org je..hati aku sapa nk jga weh..??

Nilah hasil selepas aku meniru macam2 tutorial kt youtube..kamon la..memg kena tiru kalau tidk buat ap  youtubers suma 2 bt video letk kt youtube kan..??










Mata aku bengkak ckit..tanpa mekap la ktakan..yang atas ngn bwh sekali je letk bedk ckit ngn lip ice sheer colour...haha...tpi gmbr ni suma da kena edit.....

Aku memg suka edit gmbr...

p/s : Aku memg suka berfesyen...ang suka sebb ang pun sama..ang dengki sebb ang xdak..haha..naishhh~

15 February 2012

Updated!! :D

Wuaaa~..merembes-rembes ayaq mata aku nk update blog sekali sekala pun...haduss~...
Pink tak???? Muahaha...giler girly...buang tebiat agaknya...belakang dah rasa ala-ala sengal ubi..dari petang bawak ke malam ngadap benda alah ni...nk tercabut tulang belakang pun ada...naisyyyy tak..???huhuhu...

Eh!!!
Dah masuk waktu maghrib dah la...
Choww dulu la...
Daaa~

p/s : jom pi mandi..... :P